logo
logo

Dagstur til Qeqertarsuaq

  • Grønlands største ø

    Dagstur til Qeqertarsuaq på Diskoøen

Dagstur til Qeqertarsuaq på Diskoøen – Grønlands største ø

Oplev rød-brune basaltfjelde med evig sne, et frodigt bagland og ’Vorherres Blækhus’.

En sejltur til Diskoøen er en helt særlig oplevelse. Øen er på størrelse med Sjælland, men rummer til gengæld kun én by, nemlig byen Qeqertarsuaq (Godhavn) med 900 indbyggere og den lille bygd Kangerluk med ca. 20 indbyggere.

Ombord på Targa 44 de luxe sejler vi fra Ilulissat med Diskoøen i sigte. Vi nyder sejlturen forbi de store Isfjelde i havet og øens smukke og karakteristiske basaltfjelde, som er af vulkansk oprindelse, hvor de højeste peger næsten 1.000 meter i vejret. Ofte møder vi hvaler og sæler på turen.

Efter ankomst i havnen i Qeqertarsuaq, går vi en tur rundt i byen, besøger byens kirke ’Vorherres blækhus’ og videre ud forbi Forskningsstationen. Stationen er anlagt af Københavns Universitet i ca. 1910, og den huser hvert år forskere og studerende fra hele verdenen.

Derfra fortsætter vi turen til området ved Røde Elv. Her slår vi os ned, midt i naturen og indtager vores medbragte frokost. Vi nyder roen og den storslåede natur. Udsigten er mildt sagt fantastisk med kik til både vandfald og fjelde til vands og til lands.

Qeqertarsuaq blev grundlagt i 1773 som en slags hvalfangerstation, hvor hvalfangere overvintrede for at være de første til at jage hvaler, når foråret kom. I dag er området et af verdens bedste steder til at observere den store grønlandshval.

Karakteristisk for øen er også Lyngmarksbræen med evig sne, frodige dale, varme kilder og en mangfoldig flora med mere end 500 plantearter, bl.a. kvan og orkidéer. Også den nedlagte kulmineby Quillissat, som tidligere husede mere end 1400 indbyggere er værd at høre historier om.

Frokosten består af lækker mad fra Hotel Arctics anerkendte køkken.

Varighed ca. 8 timer

Kontakt os for at booke dagstur til Qeqertarsuaq på Diskoøen

Kontakt IceCap Explore for at høre nærmere om muligheden for at arrangere en tur til Qeqertarsuaq. Der skal være minimum 8 deltagere, for at turen kan gennemføres.

Mødested: Tankstationen ved havnen. Vi mødes 10 minutter før afgang.

Husk at medbringe varmt overtøj, der kan være koldt på vandet, uanset solens stråler. Husk solcreme, solbriller og fotoapparat.

Forhør om andre spændende ture:

Ilimanaq
Sejlturen til Ilimanaq varer en god times tid.  I den lille bygd er der sket meget de seneste år. Flere af de gamle kolonihuse er nænsomt renoveret, og gastronomi i særklasse er rykket til øen med Restaurant KOKS, som har ikke mindre end to Michelinstjerner.  Bygden har 90 indbyggere og giver et godt indblik i 1700-tallets kolonitid og fangerkultur. På turen retur sidder vi igen på første parket til de store isfjelde, når vi passerer udmundingen af Isfjorden.

Oqaatsut (Rodebay)
Kaffemik og lyngstegt sælkød. Lyder det fristende? Så tag med på sejlturen til Oqaatsut – Ilulissats mindste bygd med bare 30 mennesker. Vi går i land, får en rundvisning og en herlig frokost inden turen retur til Ilulissat.

Uummannaq
Uummannaq - måske Nordgrønlands smukkeste by med sine mange kulørte huse spredt ud over det kuperede terræn - ligger på en 12 kvadratkilometer stor ø for foden af det 1.175 meter høje hjerteformede fjeld. Her oplever vi hele Grønland på et sted: Midnatssol, hunde og slæder, is, hvaler, fuglefjelde og en venlig befolkning. Vi besøger byen med den smukke kirke, tager på tur til en nedlagt boplads, ser nærmere på en af områdets ni gletjerere, kommer tæt på de stejle klippesider med masser af fugle. Er vi heldige møder vi også julemanden. Under alle omstændigheder går turen forbi hans hytte.  Tæt ved Uummannaq ligger en gammel vinterboplads Qilakitsoq, hvor man i 1972 fandt mumierne af seks voksne og to børn - det ældste kendte fund af velbevarede mennesker og dragter i hele den arktiske kulturkreds.

Upernavik
Upernavik er Grønlands næstnordligste by: 72 grader nord, narhvaler, hvidhvaler, isbjørne, verdens største fuglefjeld og sommer med sol døgnet rundt. Hele 100 øer findes i omegnen af Upernavik, og har vi god tid, er det værd at prøve at en tur i kajak i det spejlblanke vand. Ingen grønlandsk by uden museum – således heller ikke Upernavik, der har verdens nordligste frilandsmuseum. Narhvaler, hvidhvaler, sæler og isbjørne er fangernes bytte i Upernavik.

Qaanaaq
Qaanaaq ved Thule er Grønlands nordligste by og herfra er der kun 30 km til Canada. Den ligner ingen andre grønlandske byer, som den ligger der og skråner fladt ned mod havet. Her er snorlige veje, hvor de små huse ligger på række. Her kommer vi helt tæt på den grønlandske inuitkultur.  Længere mod nord ligger bygden Siorapaluk - en af verdens nordligste bosættelser. Oplev søkonger i milliontal - området er kendt for sine fuglefjelde.