logo
logo

By og bygdebesøg

  • By og bygdebesøg

By og bygdebesøg

Vi sejler langs kysten på både korte ture til nærliggende byder og bygder og på lange ture af flere dages varighed. Måske helt til Upernavik og Qaanaaq, måske helt op til Grønlands nordligste bygd.

Det grønlandske køkken er en vigtig del af oplevelsen. Undervejs nyder vi godt af råvarer og retter fra både hav og fjeld.

Vi planlægger også særlige temature, hvor fokus er på lokalkultur, fiskeri, fotosafari, Grønlands dyreliv, geologi og glaciologi.

Eqi-gletsjeren
Vi sejler til Eqi gletsjeren og stopper tæt på den godt 100 meter høje og 5 km brede isbræ, som er en af verdens hurtigst kælvende isbræer. Det buldrer og tordner og lyder nærmest som en eksplosion, når bræen kælver, og luften i isen får store stykker is til at styrte i havet.

Book en tur til Eqi Gletsjer
Tilgængelig fra juli 2023

Brug pilene til at browse gennem månederne.
De grønne felter markerer, at det er muligt at booke en tur.

Pris: 2.500,00 DKK / person

Forhør om andre spændende ture:

 

Ilimanaq
Sejlturen til Ilimanaq varer en god times tid.  I den lille bygd er der sket meget de seneste år. Flere af de gamle kolonihuse er nænsomt renoveret, og gastronomi i særklasse er rykket til øen med Restaurant KOKS, som har ikke mindre end to Michelinstjerner.  Bygden har 90 indbyggere og giver et godt indblik i 1700-tallets kolonitid og fangerkultur. På turen retur sidder vi igen på første parket til de store isfjelde, når vi passerer udmundingen af Isfjorden.

Qasigiannguit
Vi sætter kursen mod syd til Qasigiannguit i den sydøstlige del af Diskobugten. Byen er farverig med et grønt bagland af fjelde, dale og tundra, og her findes Grønlands ældste træhus fra 1734. Om sommeren kan temperaturen nå op på 27 grader, og det nyder en del planter godt af. Om efteråret myldrer det med blåbær, tyttebær og sortebær plus et par hundrede andre plantearter. På sejlturen hjem er der gode chancer for at spotte hvaler, for netop her elsker de at boltre sig.

Oqaatsut (Rodebay)
Kaffemik og lyngstegt sælkød. Lyder det fristende? Så tag med på sejlturen til Oqaatsut – Ilulissats mindste bygd med bare 30 mennesker. Vi går i land, får en rundvisning og en herlig frokost inden turen retur til Ilulissat.

Qeqertarsuaq
Vi sejler til Diskoøen, som er kendt for sine flade basaltfjelde med evig sne, varme kilder og frodige dale.  På toppen ligger Lyngmarksbræen i 900 meters højde og strækker sig næsten 10 km ind på øen. Oplev blandt andet Vorherres Blækhus- kirken, vandfaldet i Blæsedalen, kvaner og en god gammeldags kaffemik. De varme kilder på øen gør, at mere end 500 plantearter findes her. Er I til spøgelsesbyer, kan I besøge den nedlagte kulmineby Quillissat, som tidligere husede mere end 1400 indbyggere.

Uummannaq
Uummannaq - måske Nordgrønlands smukkeste by med sine mange kulørte huse spredt ud over det kuperede terræn - ligger på en 12 kvadratkilometer stor ø for foden af det 1.175 meter høje hjerteformede fjeld. Her oplever vi hele Grønland på et sted: Midnatssol, hunde og slæder, is, hvaler, fuglefjelde og en venlig befolkning. Vi besøger byen med den smukke kirke, tager på tur til en nedlagt boplads, ser nærmere på en af områdets ni gletjerere, kommer tæt på de stejle klippesider med masser af fugle. Er vi heldige møder vi også julemanden. Under alle omstændigheder går turen forbi hans hytte.  Tæt ved Uummannaq ligger en gammel vinterboplads Qilakitsoq, hvor man i 1972 fandt mumierne af seks voksne og to børn - det ældste kendte fund af velbevarede mennesker og dragter i hele den arktiske kulturkreds.

Upernavik
Upernavik er Grønlands næstnordligste by: 72 grader nord, narhvaler, hvidhvaler, isbjørne, verdens største fuglefjeld og sommer med sol døgnet rundt. Hele 100 øer findes i omegnen af Upernavik, og har vi god tid, er det værd at prøve at en tur i kajak i det spejlblanke vand. Ingen grønlandsk by uden museum – således heller ikke Upernavik, der har verdens nordligste frilandsmuseum. Narhvaler, hvidhvaler, sæler og isbjørne er fangernes bytte i Upernavik.

Qaanaaq
Qaanaaq ved Thule er Grønlands nordligste by og herfra er der kun 30 km til Canada. Den ligner ingen andre grønlandske byer, som den ligger der og skråner fladt ned mod havet. Her er snorlige veje, hvor de små huse ligger på række. Her kommer vi helt tæt på den grønlandske inuitkultur.  Længere mod nord ligger bygden Siorapaluk - en af verdens nordligste bosættelser. Oplev søkonger i milliontal - området er kendt for sine fuglefjelde.